Noticies


CRAASH Barcelona – Tranformar les tecnologies en solucions de salut

18 de maig de 2021

 • CRAASH Barcelona és un programa de tres mesos que ajuda equips de recerca i startups amb seu a Catalunya a llançar innovacions d’èxit en dispositius, diagnòstic i salut digital per millorar la salut i l’atenció al pacient.

  Els equips traslladen la investigació al mercat mitjançant la tutoria d’experts de CIMIT (Boston), l’accelerador de salut més experimentat del món. En 20 anys, CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de tecnologia sanitària, ha duplicat el ritme de comercialització amb èxit i ha reduït el temps a la següent fase en més de la meitat.

  CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT. És un dels programes insígnia de Moebio, la iniciativa d’acceleració i innovació de Biocat.

Smart Catalonia – Reptes DGTM

18 de maig de 2021

 • SmartCatalonia és la marca de l’estratègia SmartCAT del Govern de la Generalitat de Catalunya que, alineada amb l’estratègia Europa 2020 de la Comissió Europea, estén el concepte de ciutat intel·ligent (smart city) a escala de país per dur a terme un programa que integri i coordini les iniciatives locals i supralocals, doni suport a les empreses i desplegui iniciatives smart a tot el territori.

  SmartCatalonia té com a objectiu convertir Catalunya en un país intel·ligent (smart country) de referència internacional que aprofiti l’ús de la tecnologia i la informació digital per innovar els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent, sostenible i integradora.

  L’estratègia SmartCAT, coordinada per la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, amb la col·laboració de tots els departaments i entitats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, ha estructurat les seves prioritats al voltant dels àmbits d’actuació següents:

Pla de recuperació dels NEXT GENERATION EU

12 de maig de 2021

 • El passat divendres 30 d’abril, es va enviar a Brusel.les, per a la seva avaluació per part de la Comissió Europea, el Pla de recuperació que guiarà l’execució dels fons europeu de recuperació NEXT GENERATION EU.
  En un termini màxim de dos mesos es preveu que es podrà optar a aquests fons europeus.

  El govern espanyol ha presentat un Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència, que mobilitzarà un total de 72.000 milions d’euros durant els propers tres anys. Aquests fons europeus suposen una oportunitat històrica que permetrà no només la superació de la crisi i la recuperació de l’ocupació, sinó que facilitarà la modernització de l’economia espanyola, apostant per una recuperació verda, digital, inclusiva i social.