CAF Ventures

CAF

Acceleradora corporativa de CAF, que vol trobar noves empreses que li aportin “frescura”

CAF Ventures, l’accelerador corporatiu de CAF, un grup empresarial amb una història de 150 anys especialitzat en la construcció ferroviària. L’objectiu d’aquest projecte és “incorporar noves empreses i mantenir-nos vius obrint el focus, especialment en el transport terrestre, en general, i sistemes de fabricació avançats”.

CAF Ventures es va posar en marxa després del disseny d’un pla estratègic de tres anys dissenyat pel grup ferroviari en 2012. El procés va donar lloc a l’elaboració d’un pla estratègic que va impulsar la creació d’una incubadora dedicada a la incorporació de nous negocis al grup, buscant un enfocament diferent del Core Business de l’empresa, centrat en el sector ferroviari. Amb aquesta iniciativa estratègica, la CAF buscava “diversificar amb majúscules”, amb l’objectiu d’incrementar la facturació del grup industrial.

Però el desafiament de CAF Ventures no es redueix a la recerca de fora de grup d’idees innovadores de negocis amb potencial de viabilitat, o fins i tot el creixement d’empreses que segueixen la seva segona ronda de finançament. CAF Ventures també té com a objectiu atreure talent, invertir-hi i fins i tot identificar-lo dins de la seva organització.

S’ha convertit en una eina d’inversió empresarial amb un objectiu no exclusivament financer, sinó que s’ha establert per invertir entre 500 mil i 3 milions d’euros cada any en el capital de dos o tres projectes empresarials externs