Càtedra Girbau Goup

GIRBAU GROUP

La Universitat Politècnica de Catalunya i l’empresa Gribau Group renoven per 3 anys més la Càtedra Girbau Group en investigació i innovació en tecnologia de bugaderia industrial

La càtedra, creada l’any 2012, promou activitats de transferència de tecnologia i formació.

Aquesta renovació consolida la col·laboració entre el grup Girbau i la UPC en activitats d’RDI i transferència de resultats de la recerca vinculats a la bugaderia, especialment a través del centre de disseny d’equips industrials de la UPC (CDEI). La Càtedra està liderada per Carles Riba, també director del CDEI, i té la seva seu central en aquest centre d’innovació tecnològica especialitzat en Enginyeria de màquines, que forma part del centre d’innovació i tecnologia (CIT UPC) i es troba al Campus Diagonal Sud, a Barcelona.

La Càtedra promou projectes de recerca en tecnologia aplicada als productes de l’equipament, especialment els relacionats amb la innovació i els processos de desenvolupament de productes en l’àmbit de la bugaderia industrial. La protecció del medi ambient i la promoció de la tecnologia sostenible es prioritzades en aquests àmbits. Els projectes de recerca conjunta estan orientats a ser aplicats, directament o indirectament, en els mercats internacionals, per tal de donar valor al sector de la bugaderia. Les activitats de recerca inclouen la promoció de tesis doctorals.

La Càtedra també promou la transferència de coneixement sobre els resultats de la recerca, aportant-los valor a través de les patents o l’aplicació directa dels resultats en el mercat, i difonent-los.