Rithmi

Rithmi

L’startup valenciana que amb la col·laboració de l’Hospital de la Fe de València crea una tecnologia que detecta l’arritmia auricular i permet mitjançant una polsera avisar al pacient quan pateix una possible fibril·lació auricular.

Rithmi és pionera en les tecnologies de detecció d’arítmies.

Fa uns anys un grup d’emprenedors TIC, arítmies i cardiòlegs es van reunir per crear StrokeStrike, un projecte sobre la prevenció de l’ictus.

Amb el temps van crear Rithmi, un aparell que ajudaria a la prevenció de l’ictus. En el camí, es van afegir a aquesta iniciativa universitats, institucions mèdiques i tecnològiques i inversors.

Rithmi és un dispositiu no invasiu, d’ús estès que pot registrar dades i detectar arítmies en temps real.

La tecnologia utilitzada utilitza un sistema de registre basat en la fotopletismografia (PPG). El sensor PPG mesura la intensitat de la llum reflectida per la superfície de la pell i dels hematies de la sang que estan per sota per determinar el volum sanguini de la zona respectiva en un moment donat. Amb aquestes dades s’obté una onada de pols del cor i es pot determinar quan es produeix cada batec del cor.

Això juntament amb la capacitat de poder detectar possibles arítmies en el cor, permet el seguiment de la salut de l’usuari en la seva activitat diària i amb una alta precisió.