CaixaBank impulsa DayOne per donar servei especialitzat a start-ups i scale-ups

En els últims anys, les start-ups han adquirit una importància clau en el desenvolupament d’innovació i en la dinamització econòmica. Algunes d’aquestes companyies, creades a partir d’una idea i un equip humà brillant, tot i que no necessàriament recolzades per una gran inversió inicial, han aconseguit convertir-se en veritables corporacions, amb un enorme potencial de creixement i creació d’ocupació en els seus territoris.

És per això que, recentment, es comença a parlar també d’empreses scale-ups. Es tracta de companyies que van iniciar la seva activitat com a start-ups, però que han aconseguit consolidar-se en el mercat i créixer a ritmes d’un 20% anual durant més de tres anys o aconseguir més d’un milió d’euros de finançament. Es calcula que a Espanya hi ha 4.000 start-ups i scale-ups i més de 1.000 inversors identificats (entre business angels, incubadores i fons de capital risc).

Barcelona i Catalunya tenen potencial per albergar empreses amb aquest perfil. Però, per això, a més de persones que apostin per projectes innovadors, hi ha d’haver eines específiques pensades a mida de les start-ups. Un nou concepte de companyia necessita solucions noves i, massa sovint, els emprenedors ho tenen difícil per trobar-les al mercat tradicional.

És per això que CaixaBank ha creat una nova divisió especialitzada en empreses tecnològiques i innovadores. L’objectiu és, precisament, donar suport a les companyies que estan desenvolupant nous models de negoci i necessiten noves solucions financeres que s’adaptin a la seva activitat.

 

Un innovador espai de serveis al centre de Barcelona

Per oferir aquest nou servei, CaixaBank compta amb centres especialitzats a Barcelona i Madrid. El de Barcelona està ubicat a la planta baixa de l’edifici corporatiu de la Cambra de Comerç, al costat d’una oficina Store d’última generació, on CaixaBank presta servei de banca de particulars.

El centre DayOne se situa molt lluny del concepte d’oficina bancària convencional. En realitat, l’espai està concebut com un veritable hub per a la trobada de talent i del capital. Tal i com indica Jordi Nicolau, director territorial de CaixaBank a Barcelona, ​​”es tracta d’un punt de reunió entre fundadors d’empreses tecnològiques, socis que els ajudin a fer créixer el negoci i inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement i, per aquest motiu, els espais estan pensats per oferir-los  assessorament, acompanyar-los en la seva aventura empresarial i proporcionar-los eines perquè puguin assolir els seus objectius”.

Al centre DayOne, els emprenedors poden trobar sales, amb tota la infraestructura necessària, on mantenir trobades amb possibles inversors, socis, clients i proveïdors. També disposen d’un auditori, on s’oferiran conferències, sessions de formació i masterclasses, ja que DayOne ha dissenyat un complet programa d’iniciatives de formació i networking a mida dels emprenedors. I, per descomptat, els clients de DayOne compten amb una línia de serveis adreçada a inversors interessats en destinar fons a empreses innovadores en fases inicials, com business angels, venture capital i inversors institucionals.

Per oferir suport a les start-ups i scale-ups, DayOne té un equip de gestors preparats per ser més que els assessors bancaris dels clients. Aquests professionals que es troben en els centres DayOne coneixen la realitat d’aquest col·lectiu i estan preparats per acompanyar-los en les diferents etapes de creixement i convertir-se en el seu partner financer.

 

Banca especialitzada per segments

La creació de DayOne suposa un pas més en l’estratègia de CaixaBank d’oferir una banca especialitzada per segments, ajustada a les necessitats de cada perfil de client. L’entitat considera que l’element bàsic perquè funcioni qualsevol servei financer ha estat, i continua sent, la confiança, un dels valors de CaixaBank, juntament amb la qualitat i el compromís social. Com explica Jordi Nicolau, “un servei a mida del que el client requereix és una de les claus per guanyar-nos la seva confiança”.

CaixaBank té una oferta a mida per als diversos perfils d’emprenedors. En el cas de petits emprenedors, microempreses i professionals autònoms, l’entitat disposa de CaixaBank Negocis, un model que es basa en la proximitat, amb un equip de gestors especialitzats. En el cas d’empreses amb facturació a partir de dos milions d’euros, l’entitat ofereix atenció personalitzada a través dels centres d’empresa, amb una oferta de productes i serveis especialitzada i un horari a mida.

D’altra banda, CaixaBank promou el banc social MicroBank, dedicat en exclusiva a canalitzar l’activitat de microcrèdits mitjançant l’oferta de finançament a emprenedors i autònoms, i a microempreses amb menys de 10 treballadors i una facturació anual inferior als 2 milions d’euros, així com també a persones i famílies amb necessitats puntuals.

 

Premis EmprenedorXXI

Paral·lelament als serveis bancaris, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement, CaixaBank impulsa els Premis EmprenedorXXI, que enguany arriben a la seva onzena edició a Espanya i s’han obert per primera vegada a Portugal. Aquests guardons s’adrecen a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d’activitat i es caracteritzen per una alta participació d’empreses procedents de tot el territori. En total, la convocatòria d’aquest any distribueix prop de 490.000 euros en premis, el que converteix els Premis EmprenedorXXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal.

És el premi de referència per a start-ups d’Espanya i una iniciativa decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Des de la seva creació, l’any 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 289 empreses.

En concret, s’han atorgat 2,5 milions d’euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d’euros en accions de formació i networking internacional. Al llarg de la seva història, un total de 5.911 empreses de nova creació han participat en aquests premis i més de 257 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria han participat en els comitès i jurats.